Sivut

lauantai 24. marraskuuta 2012

Joulukuusia

Yhdessä tekeminen on hauskaa.

Tällä kertaa en tosin itse tehnyt mitään, "lapsityövoima" kun tahtoi hoitaa homman ihan itse. Olin jossakin nähnyt joulukuusia tehtynä jostakin valmiista "brownie" pakkausmassasta, mutta päätin että mokkaruudut kelpaavat yhtä hyvin.

Siispä teimme mokkaruutuja ikivanhan reseptini avulla. Samaa reseptiä olen käyttänyt kun itse olen ollut teini, hyvät reseptit on selvästikin tehty kestämään äidiltä tyttärelle!

Käytän muuten edelleen kahvikuppia mittana, en amerikkalaista cup mittaa.

Mokkaruudut joulukuusiksi

4 kananmunaa
4 kkp sokeria
300 g laktoositonta voita
2 kkp Eila maitojuomaa
6 kkp vehnäjauhoja
4 tl leivinajuhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Sekoita kaikki aineet keskenään. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteessa n. 20 min- Anna pohjan jäähtyä hieman

Kuorrutus:

4 kkp tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
8 rkl vahvaa kahvia
8 tl sulatettua laktooistonta voita
4 tl vanilijasokeria

Sekoita raaka-aineet keskenään ja levitä kuorrute pohjan päälle. Anna jähmettyä.

Ja sitten päästin luovuuden valloilleen ja poistuin keittiöstä. Tytöillä oli veitsien lisäksi käytössään vihreää sokerikuorrutetta ja Smarties mini karkkeja. Ja kasa jouluisia polkka-makeistankoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti