Sivut

torstai 8. joulukuuta 2011

Porkkanalaatikkoa

Olen kovin ihastunut myös Maku lehteen joten heidän versionsa porkkanalaatikosta.
Huomaan tässä etsiessäni näitä reseptejä että alkaa sormissa kutista, pitäisikö sittenkin tehdä laatikot itse...

Porkkanalaatikko

3 dl vettä
1 1/2 dl puuroriisiä
7 dl täysmaitoa
700 g porkkanaa
2 kpl munaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl siirappia
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla välillä sekoittaen melkein kypsäksi puuroksi.
Kuori ja raasta porkkanat. Lisää raaste ja muut aineet puuroon.
Kaada seos voideltuun suureen uunivuokaan, vuole päälle voinokareita. Kypsennä porkkanalaatikkoa uunissa 175 asteessa noin tunti.

3 kommenttia: